Samarbejdet mellem YouSee og Discovery

Information fra Gislinge Antenneforening.
Som man har kunnet læse i pressen i snart et stykke tid, er samarbejdet mellem YouSee og Discovery knap så godt i øjeblikket..
Vi er tæt på årsskiftet, og YouSee har meddelt, at de ikke kan nå at lande en aftale med Discovery inden, så der vil være en del kanaler, som vil forsvinde 1. januar 2020.
Som en forklaring på uenigheden mellem parterne, har jeg kopieret noget af den tekst, som vi har modtaget fra YouSee:
"Sport bruges som løftestang for  forhandlingerDer er flere grunde til, hvorfor det denne gang  har været svært at blive enige om en aftale. En af grundene er, at YouSee  hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste tv-pakker med  indhold, som bliver set mindre og mindre. Selvom danskernes seervaner har ændret  sig, og der er færre til at være med til at betale for kanalerne, er der fortsat  en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres  kanaler. Denne tendens har skabt en negativ spiral af prisstigninger og  kundeafgang.  ”Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste  tv-pakker. Vores fornemmeste opgave er at sikre en rimelig pris og det rette  indhold til dem. Selvom mange tv-kanaler har færre seere end tidligere, bliver  de fortsat dyrere for os distributører. Derfor bliver det endnu vigtigere at  sammensætte de faste pakker, så pris og indhold afspejler tv-seernes reelle  efterspørgsel. Vores kunder bør grundlæggende betale for det de ser – specielt i  et tv-marked, hvor kunderne i stigende grad ønsker selv at vælge deres indhold.  Det skal vores tv og streaming-produkter afspejle,” siger Jacob  Mortensen.  En anden grund til, at det i disse år er svært at holde prisen  på de faste tv-pakker på et fornuftigt niveau, er, at sport ofte bruges om  løftestang i forhandlingerne. Sportsrettigheder er nemlig en afgørende faktor,  når en stor del af danskerne vælger tv-pakke.  ”Vi ønsker, at vores kunder  har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger  ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder  i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig  bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det  reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste  sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er  vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder,” siger Jacob  Mortensen og tilføjer, at YouSee for at give tv-kunderne mere valgfrihed i 2014  lancerede Bland Selv, hvor man selv kan sammensætte en unik og personlig  tv-pakke, og at det i dag er den mest populære tv-pakke blandt nye  kunder.  Selvom det endnu ikke er lykkedes at lukke en aftale med mere  valgfrihed og priser, der afspejler den aktuelle værdi af kanalerne,  understreger Jacob Mortensen, at man fortsat vil arbejde hårdt på at finde en  løsning, hvor YouSee’s kunder igen kan se Discovery Networks’ tv-kanaler."

I forhold til priser og udmelding, er følgende fortsat gældende:

- priser justeres ikke i nedadgående retning
- ved udmelding af foreningen, skal dette ske med minimum 1 måneds varsel til 1. april 2020 - altså inden 1. marts 2020.


Venlig hilsen

Gislinge Antenneforening


 

Kontakt bestyrelsen

Du kan kontakte bestyrelsen her.

Fejlmelding

Servicepartner: YOUSEE
70 70 40 40
Man-fre: 8:00 - 20:00
Vagt: 10:00 - 20:00